FM2018

Anecdotari


Nascut l’any 1990 a iniciativa de la Colla de Diables de Granollers per commemorar el seu 5è aniversari, està basat en la idea de la colla de fer un drac tricèfal. L’escultor Ramon Aumedes, del taller Sarandaca de Granollers, va dissenyar i construir el drac, que té 12 punts de foc, 4 a cada cap, i és portat per una persona.

A les primeres aparicions, el Drac no estava dotat de cavallet, i per això calia l’ajuda de tres persones per poder rellevar el portador. Anys després, s’hi incorporà un cavallet de fusta.

El Drac de Granollers té dos balls propis, compostos per Lluís Soler, i que són interpretats pels seus músics, que l’acompanyen a totes les sortides i actuacions.

És una peça clau en els correfocs de la festa major de Blancs i Blaus de Granollers, i s’encarrega de finalitzar-los a la plaça de la Porxada en un esclat de foc i música.

Ha viatjat i actuat per tot Catalunya (Lleida, Reus, Barcelona, Figueres, Mataró, la Bisbal d’Empordà, etc.), el País Valencià (Castelló de la Plana i Oliva), les Illes (Palma de Mallorca i Alaró), Andorra i el País Basc (Durango i Santurtzi), tant de dia com de nit. És en la foscor quan és més espectacular i té més personalitat.

Cada any, dins el marc de la Fira i Festes de l’Ascensió de Granollers (maig-juny), el Drac de Granollers organitza la Mostra de Bestiari de Foc (acte consolidat d’interès cultural a Granollers). Durant tot un dia, la ciutat de Granollers s’omple de dracs i bèsties de tota mena vinguts de qualsevol indret de Catalunya, el País Valencià i les Illes,  juntament amb tot el
bestiari de Granollers, per transformar la ciutat en la terra del bestiari festiu.

Fitxa tècnica


Tipus de bèstia: Drac tricèfal

Material: Fibra de vidre i polièster ignifugat

Any de construcció: 1990

Pes: 63 Kg

Constructor: Ramon Aumedes – (Taller Sarandaca)

Mides: Llargada: 283 cm – Amplada: 172 cm – Alçada: 296 cm

Tracció: Carrega interior

Llença: Foc

Punts de llançament: 4 en cada cap

Les músiques pròpies


Partitura original del Ball del Drac

Dades de l’entitat


Entitat: Drac de Granollers

Població: Granollers

Components colla: Que portin i arrosseguin alhora: 1
Altres membres: 18 – Músics: 6

Festes i celebracions que li són pròpies: Mostra de Bestiari i Festa Major de Granollers

Contacte: dracdegranollers@dracdegranollers.cat

[yotuwp type=»playlist» id=»PLMHss0sVOsxhCC2nUiZ38s5voLT34EWnf» pagination=»on» pagitype=»loadmore» description=»on» player=»width=450&playing=0&playing_description=1″]