LES REGLES

De què va el joc?
El Joc del Drac d’enguany és un joc de pistes on hi ha divuit objectius que cal cercar. Aquests objectius són representacions d’animals arreu de la ciutat (façanes, parets, interior d’edificis…).

Per cada objectiu hi ha una pista que cal deduir per saber el lloc i el que cal cercar. Hi ha tres nivells de dificultat en els objectius, en funció de la dificultat de la pista.

Per validar l’assoliment de l’objectiu i, per tant, sumar punts, cal fotografiar els animals que indica l’objectiu, amb la ubicació activada i penjar-los en un àlbum de Google Fotos compartit amb jocdrac@dracdegranollers.cat.

Guanya l’equip que més punts fa.

 

Qui hi pot participar?
Qualsevol persona que tingui ganes de jugar tot aprenent. Recomanem que els menors de 16 juguin acompanyats d’un adult.

 

Es pot jugar sol o en equip?
Cal jugar en equips de 2 a 4 persones.

 

Quants equips poden jugar?
El nombre màxim d’equips que poden participar són 30.

 

Quan comença i quan acaba el joc?
Comença a les 0.00h del dissabte 20-8-22 i finalitza a les 0.00h del diumenge 28-8-22. Aquest és el període de vigència del joc, però no és necessari començar el primer dia es pot començar qualsevol dels vuits dies que dura el joc.
Aquest és el període màxim de recepció de fotografies amb els objectius. Però com més tard es comenci a jugar menys temps disposaràs per assolir objectius.

 

Com ser els objectius que cal cercar?
Per accedir als objectius cal registrar-se a la pàgina web del Drac de Granollers. Un cop registrat podràs accedir a la pàgina amb els objectius. Cada vegada que vulguis accedir als objectius hauràs d’iniciar sessió. Les dades que et demanem les esborrarem en finalitzar el joc i haver lliurat els premis.

 

Quants objectius s’han d’assolir?
Hi ha 18 objectius a assolir, repartits en tres nivells de dificultat. Cada objectiu assolit de nivell de dificultat alt incrementa en 13 punts el marcador del vostre equip. Els objectius assolits de nivell de dificultat mitjà incrementen en 8 punts el marcador del vostre equip. Els objectius assolits de nivell de dificultat baix incrementen en 4 punts el marcador del vostre equip.

 

En què es basen els diferents nivells de dificultat?
Tot depèn de la dificultat de la pista. Totes les pistes assenyalen la ubicació i l’animal o animals a trobar. Però aquestes pistes no en donen l’adreça ni el nom de l’animal. Això ho heu de deduir vosaltres. Això és el joc.

 

Com haig de fer les fotografies dels objectius?
El primer que heu de fer és assegurar-vos, que els mòbils o les càmeres amb què feu les fotografies deixi registrada la ubicació d’on s’ha fet la fotografia a la mateixa fotografia. Si una fotografia no porta incorporada la ubicació, l’objectiu no es donarà per assolit.

 

 

On haig d’enviar les fotos per la seva validació?
Cal fer servir Google Fotos per validar els objectius.
Amb la mateixa adreça electrònica amb la què us heu registrat al web, heu de crear, des de Google Fotos, un àlbum compartit amb jocdrac@dracdegranollers.cat. El nom de l’àlbum ha de ser el nom del vostre equip

Un cop l’hàgueu creat, heu  de fer dues coses molt importants:

  • Fer-vos una fotografia de l’equip i converteix-la en la vostra portada del album

  • Activa la compartició de la ubicació (en els tres punts de dalt a l’esquerra trobareu «opcions». Dins d'»opcions» trobareu «comparteix la ubicació de les fotos», activeu-lo).

Ara ja podeu jugar.

Cada objectiu que trobeu l’heu de penjar en aquest àlbum compartit i heu de posar una nota a la fotografia indicant quin número d’objectiu és.

 

 

Com se sabrà que s’ha assolit l’objectiu?
Cada dia, no més tard a les 12h del migdia, s’actualitzaran els marcadors d’objectius i punts. Si a la vostra fotografia apareix l’animal de l’objectiu i la ubicació és correcta veureu un Like a la fotografia. Si la fotografia no fos l’animal del objectiu i/o la ubicació no fos correcta us arribarà al vostre Google Fotos una nota dient-vos que és incorrecte.

 

 

On es pot anar veient la puntuació dels equips?
Al web del Drac de Granollers cada dia abans de les 12h s’actualitzaran els marcadors de tots els equips.

 

 

Què passa en cas d’empat a punts el dia 28?
En cas d’empat a punts el dia 28-8-22 a les 12h, guanyarà l’equip que més objectius de dificultat alta hagi assolit. Si continua l’empat guanyarà l’equip que més objectius de dificultat mitja hagi assolit. Si continua l’empat guanyarà l’equip que més objectius de dificultat baixa hagi assolit. Si continua l’empat guanyarà l’equip que hagi lliurat abans el darrer objectiu (només es tindrà en compte el dia no l’hora) i si encara persisteix l’empat es valorarà la qualitat de les fotografies i si així i tot persistís l’empat es llençarà una moneda a l’aire a l’acte de lliurament de premis.

 

 

Quan es lliuraran els premis?
El lliurament de premis es farà el dia 28-8-22 a les 12.15h a la plaça Maluquer i Salvador. Roca Umbert.

AMB LA COL·LABORACIÓ: